Kultivator AS er et produksjonsselskap i Vågå som jobber med å skape små og store kulturopplevelser av høy kvalitet. Det kan være alt fra konserter, forestillinger, kåseri, guiding og utgivelser av musikk og tekst. Vi ønsker å utfordre oss selv og de sjangrene vi jobber med, og lager kultur lokalt, i tillegg til å nå både et nasjonalt og internasjonalt publikum med egne produksjoner.

Foto: Ingvill Skeie Ljones

Foto: Ingvill Skeie Ljones

Kultivator AS eies og drives av Mette og Vegar Vårdal. Mette er utdannet historiker med vekt på 1700- og 1800-tallets Vågå. Vegar er musiker og danser, og turnerer rundt i hele Norge og Verden forøvrig. Ved å slå vår kompetanse sammen ønsker vi å dele gode kulturopplevelser med publikum og skape nye uttrykksformer og opplevelser bygget på tradisjoner, historie og lokalkultur.


Mette Vårdal

Mette er historiker og har spesialisert seg på kulturelle brytninger i norsk 1700- og 1800tall. Hun er fagansvarlig i Kultivator, hun leter i arkiver, skriver og finner på nye prosjekter.


Vegar Vårdal

vegar01

Vegar er musiker og danser. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole med fele og hardingfele som hovedinstrument har han markert seg som en allsidig utøver. Vegar er den kunstnerisk ansvarlige i Kultivator og komponerer, koreograferer, spiller og instruerer.