Kultivator AS er en nystartet bedrift i Vågå som jobber med å skape små og store kulturopplevelser av høy kvalitet. Det kan være alt fra konserter, forestillinger, kåseri, guiding og utgivelser av musikk og tekst. Vi ønsker å være et tilskudd til det lokale kulturlivet og reiselivsnæringen i Vågå og Nord-Gudbrandsdalen, i tillegg til å nå både et nasjonalt og internasjonalt publikum med egne produksjoner.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Kultivator AS eies og drives av Mette og Vegar Vårdal. Mette er utdannet historiker med vekt på 1700- og 1800-tallets Vågå. Vegar er musiker og danser, og turnerer rundt i hele Norge og Verden forøvrig halve året. Ved å slå vår kompetanse og nettverk sammen ønsker vi å dele gode kulturopplevelser med Gudbrandsdøler og andre. Vi vil også gjennom Kultivator AS gi oppdrag til andre kulturaktører i Gudbrandsdalen, og håper å skape et større tilbud av gode opplevelser bygget på tradisjon og lokalkultur. 


Mette Vårdal

Mette er historiker og har spesialisert seg på kulturelle brytninger i norsk 1700- og 1800tall. Hun er fagansvarlig i Kultivator, hun leter i arkiver, skriver og finner på nye prosjekter.


Vegar Vårdal

vegar01

Vegar er musiker og danser. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole med fele og hardingfele som hovedinstrument har han markert seg som en allsidig utøver. Vegar er den kunstnerisk ansvarlige i Kultivator og komponerer, koreograferer, spiller og instruerer.