Finnskogen brinner

Finnskogen_brinner_-_CD_1024x1024.png
Finnskogen_brinner_-_CD_1024x1024.png

Finnskogen brinner

180.00

Vegar Vårdal og Patrick Andersson.

Quantity:
Add To Cart

Vegar Vårdal og Patrik Andersson: Med plata «Finnskogen brinner» leverer Patrik Andersson og Vegar Vårdal en spennende plate med gammal finnskog-musikk. Gammel, men også frisk i arrangement og intensitet.
Det var store og øde skogområder på begge sider av grensen som fikk finner til å slå seg ned i det som i dag er kjent som Finnskogen. På 1500- og 1600-tallet reiste de fra dårligere kår i hjemlandet, og brant ned skog for å dyrke rug i asken. I de store skogene var det vanskelig å si om man befant seg i Norge eller Sverige.

Kulturen kjente heller ingen grenser og musikken fra området må sies å være en felles svensk-norsk tradisjon. Med sitt drivende dansespill har Patrik og Vegar vært midtpunktet på mang en dansefest. Gjennom flere år har de slipt seg mot hverandre og kjenner hverandres spillestil ut i de minste nyanser. De to felene smelter sammen til ett uttrykk med en lett lekende og improvisatorisk harmonisering der de skifter på å spille stemmene. Under ligger den drivende og nærmest ekstatiske rytmen. Flere av låtene har spennende arkaiske trekk med svevende intervaller og en direkte, til tider rå rytmisk bueføring, men også myk i kantene når slåtten krever det.